نسخه موبایل
www.valiasr-aj .com
تناقضات احمد بصري در مورد آيه تطهير و عصمت اهل بيت عليهم السلام
کد مطلب: 13759 تاریخ انتشار: 22 دي 1399 - 18:25 تعداد بازدید: 3812
فتنه احمد الحسن » مقالات
تناقضات احمد بصري در مورد آيه تطهير و عصمت اهل بيت عليهم السلام

بسم الله الرحمن الرحيم

آنچه که در این مقاله مطالعه خواهيد كرد:

آشنايي با فرقه احمد بصري به عنوان مدعي مهدويت و امامت.

تناقض‌گويي احمد بصري در مورد مصاديق آيه تطهير.

مخالفت احمد بصري با روايات اهل بيت عليهم السلام در تعيين مصداق آيه تطهير.

حكم احمد بصري به كفر كسي كه با روايات اهل بيت عليهم السلام مخالفت كند!

مقدمه: آشنايي با فرقه احمد بصري به عنوان مدعي مهدويت و امامت.

ظهور مدعيان دروغين مهدويت، در طول تاريخ اسلام، مسئله‌اي تلخ است که مسلمانان هر از چندگاه با آن روبرو مي‌شوند. گاهي صوفيه، گاهي شيخيه، گاهي بابيت، گاهي بهائيت و در سال‌ها‌ي اخير مدعي يمانيت با ادعاي نجات دادن مردم دست خويش را از آستين پر فريب ابليس بيرون آورده و به سمت مردم دراز كرده است! و در اين ميان کم‌اطلاعان يا ساده لوحان يا غرض ورزان، ابراز ايمان به اين جريان هاي انحرافي مي‌نمايند و جذب اين فرقه هاي ضاله و منحرف مي‌شوند.

طبق برنامه ريزي استعمار و دشمنان اسلام يکي از بهترين راهاي مبارزه با اسلام درست کردن فرقه هاي منحرف است تا به نام اسلام، اسلام را از بين ببرند همانگونه که با درست کردن داعش و گروهک‌هاي تکفيري از دل اهل‌سنت به اسلام ضربه وارد کردند.

در همين راستا و براي تخريب شيعه، يهود و استعمار همان سياست را در پيش گرفتند تا اين بار داعش شيعي را تاسيس کنند.

حدود 20 سال پيش جرياني از عراق به عنوان مدعي مهدويت به سرکردگي شخصي به نام احمد بن اسماعيل از قبيله همبوش در شهر بصره با نماد ستاره شش پر اسرائيل اعلام موجوديت کرد.

همو که با وجود داشتن نسبي مشخص و محروم بودن از اتصال نسبش به رسول خدا صلي الله عليه وآله وسيادت، ادعا مي‌کند فرزند چهارم از نسل امام زمان عليه السلام است که آمده مردم گمراه در دوره غيبت را هدايت کند!

او با کوله باري از دعاوي که به 180 ادعا مي‌رسد و مهم‌ترين آنها ادعاي نبوت و امامت و رسالت است، تبليغات گسترده‌اي در کشورهاي مختلف و به‌خصوص عراق و ايران به راه انداخته و تلاش‌دارد با استدلال‌هاي سبك و در بسياري موارد مضحك خود، مردم را به گرد خويش جمع کند.

وي مدعي شد که نبوت ختم نشده است و امامت در ائمه اثني عشر خاتمه نمي‌يابد لذا ادعاي امامت، نبوت و رسالت نمود و حتي کار را به جاي رساند که ادعاي الوهيت نمود.

وي در آغاز دعوت خويش ادعا کرد تمام مردم جهان و شيعيان که به او ايمان نياورده‌اند کافر و در حکم ناصبي و نجس هستند و هيچ عمل آنان قبول نمی‌باشد و به مانند برادر ناتني خويش داعش حکم به تکفير همه مردم داده و مدعي شد اموال مخالفينش براي اتباع وي حلال می‌باشد.

از آنجايی که يکي از اهداف تاسيس اين فرقه زير سوال بردن انبياء و ائمه عليهم السلام می‌باشد، لذا احمد بصري در کتب مختلف خويش اهانت‌هاي بسيار زشتي به حجت‌هاي الهي نموده و مدعي شده است که پيامبر صلي الله‌ عليه و آله و سلم و ائمه انسان‌هاي بي‌سواد و جاهلي بوده‌اند که دچار گناه و معصيت شده‌اند؛ تا جايی که مدعي مي‌شود نعوذبالله اميرالمومنين عليه السلام در خسران بوده و امام حسين عليه السلام دچار شرک خفي بوده و انبياء الهي به مانند حضرت يونس عليه السلام به علت گناه در شکم نهنگ مرده و به جهنم رفته است.

شايد بتوان مدعي شد که هيچ ادعاي عجيب و غريبی نمانده است که احمد بصري آن را براي خود مطرح نکرده باشد تا جايی که وي مدعي شده شتر حضرت صالح خود او بوده است؛ حضرت خضر در روايات خود وي می‌باشد، کسي که به جاي حضرت عيسي عليه السلام به صليب کشيده شده است او بوده و صدها ادعاي مضحک اينچنيني.

وي حتي در مورد ياران خود ادعاي عجيبي را مطرح کرده و تصريح کرده است که فقط انسان‌هاي فاسق و شرابخوار و زناکار به او ايمان مي‌آورند.

ما در راستاي روشنگري خالصانه نسبت به خطاها و دروغ‌هاي اين جريان، تصميم به نگارش مقالات کوچک و روان گرفتيم تا در عين عميق بودن مطالب، در فرصتي اندک حقيقت را براي خواننده واضح نماييم.

در اين مقاله به بررسي ادعاي احمد مرتبط با آيه تطهير و عصمت اهل بيت عليهم السلام مي‌پردازيم:

شان نزول آيه تطهير فقط براي اهلبيت عليهم السلام.

يکي از اعتقادات شيعه که از روايات متواتر ثابت شده است، مسئله عصمت ائمه و شان نزول آيه تطهير است که طبق روايات اهل‌بيت عليهم السلام اين آيه مختص به اهل‌بيت و اهل کساء می‌باشد و در اين مورد روايت‌هاي بسياري در منابع شيعه از ايشان وجود دارد.

مرحوم کليني در يک روايت طولاني از امام صادق عليه السلام چنين نقل کرده است:

باب ما نص الله عز وجل ورسوله على الأئمة عليهم السلام واحدا فواحدا

علي بن إبراهيم، عن محمد بن عيسى، عن يونس وعلي بن محمد، عن سهل بن زياد أبي سعيد، عن محمد بن عيسى، عن يونس، عن ابن مسكان، عن أبي بصير قال سألت أبا عبد الله عليه السلام عن قول الله عز وجل: ... لكن الله عز وجل أنزله في كتابة تصديقا لنبيه صلى الله عليه وآله (إنما يريد الله ليذهب عنكم الرجس أهل البيت ويطهركم تطهيرا) فكان علي والحسن والحسين وفاطمة عليهم السلام، فأدخلهم رسول الله صلى الله عليه وآله تحت الكساء في بيت أم سلمة، ثم قال: اللهم إن لكل نبي أهلا وثقلا وهؤلاء أهل بيتي وثقلي، فقالت أم سلمة: ألست من أهلك؟ فقال: إنك إلى خير ولكن هؤلاء أهلي وثقلي ... .

مواردى كه خداى عز و جل و رسولش صلي الله عليه و آله و سلم بر ائمه عليهم السلام يكى پس از ديگرى تصريح كرده‌اند ... ولى خداى عز و جل براى تصديق پيغمبرش بيان آن حضرت را (كه مقصود آل پيغمبر است نه آل فلان و فلان) در كتابش نازل فرمود «همانا خدا ميخواهد ناپاكى را از شما اهل اين خانه ببرد و پاكيزه‌تان كند، پاكيزه كامل - 33 سوره احزاب - » در خانه‌ام سلمه و على و حسن و حسين و فاطمه عليهم - السلام بودند كه پيغمبر صلَّى الله عليه و آله آنها را زير عبا گرد آورد و سپس فرمود : خدايا هر پيغمبرى اهل و حشمى داشت، و اهل و حشم من اينهايند، ام سلمه گفت: من از اهل شما نيستم؟ فرمود: تو بخوبى ميگرائى، ولى اينها اهل و حشم من هستند.

الكافي، الشيخ الكليني، ج 1، ص 289،ش1.

طبق اين روايت که به عنوان نمونه از روايات در اين مسئله ذکر شد همسران رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم مصداق اين آيه نمي‌باشند و اين آيه فقط در مورد 14 معصوم نازل شده است.

اعتراف احمد در مسئله حصر آيه تطهير براي حضرت زهرا سلام الله عليها و اهل کساء.

احمد بصري هم در کتب اوليه خويش در مورد اين آيه همين سخن و اعتراف را اذعان کرده است که مصاديق اين آيه حضرت زهرا سلام الله عليها و اهل کساء مي‌باشند.

احمد بصري:آيه تطهير شامل پنچ تن ال عبا هست.

وي در کتاب سرگردان خود تصريح مي‌کند که آيه تطهير طبق نص سخن رسول اکرم صلي الله عليه و آله و سلم فقط شامل اهل کسا می‌باشد.

«انما يريد الله ليذهب عنکم الرجس اهل البيت و يطهرکم تطهيرا» ونص النبي صلي الله عليه و آله و سلم علي أنهم علي و فاطمة و الحسنان عليهم السلام كما روي في تفسير كثير من المفسرين ... .

«انما يريد الله ليذهب عنکم الرجس اهل البيت و يطهرکم تطهيرا» خداوند فقط مي‌خواهد پليدي و گناه را از شما اهل بيت دور کند و کاملا شما را پاک سازد.

همانگونه که بسياري از مفسرين، توضيح دادند که پيامبر به تکرار اعلام کردند که منظور از اهل بيت همان علي و فاطمه و حسن و حسين است.

سرگردان، احمد الحسن، ص 40.

همسران پيامبر صلی الله عليه و آله و سلم مصداق آيه تطهير نيستند.

اين مطلب در چند کتاب ديگر اين جريان هم ذکر شده است، چنانچه ناظم العقيلي در کتاب پاسخ‌هاي روشنگر در پاسخ به يک اهل‌سنت که مدعي شده است همسران رسول خدا صلي الله عليه و آله و سلم هم شامل آيه تطهير مي‌باشند چنين مي‌گويد:

پرسش276: آيا در قرآن همسر جزو اهل بيت است؟ ... آياتي از قرآن کريم را خدمتتان ارايه مي‌دهم که ثابت مي کند اهل‌بيت،زنان را نيز شامل می‌شود ... .

جواب: ... شما از کجا چنين حقي يافته‌اي که قرآن را طبق خواست و ميل خودت تفسير کني؟ به هر حال آنچه شما از اين آيه مي فهمي، با قرآن کريم که متذکر شده است که پيامبران با زناني از اهل آتش ازدواج کرده‌اند در تعارض می‌باشد و اما درباره‌ي اهل بيت پيامبر و تخصيص علي بن ابي طالب و نسل اين دو به آن اين موضوعي است که از طريق اهل سنت و شيعه ثابت شده است. ... پوشيده نيست که احاديث و به ويژه حديث آخر بر محصور بودن آل‌البيت بر علي و فاطمه و نسل اين دو عليهم السلام دارد به طوري که حتي ام سلمه همسر حضرت رسول را نيز شامل نشده است.

پاسخ هاي روشنگر بر بستر امواج، احمد بصری، ج3، ص145.

پس در اين قسمت ثابت شد که احمد بصري و اتباع وي اذعان کرده‌اند که آيه تطهير مختص به اهل بيت است و همسران پيامبر صل الله عليه و آله و سلم شامل اين آيه نمي‌شوند.

احمد بصري:هر کس بگويد آيه تطهير بر غير اهل کساء می‌باشد معاند و ستيزه‌جو است.

احمد بصري تصريح کرده است که آيه تطهير مختص به اهل کساء است و وقتي پيامبر آن را تخصيص زده است ديگر کسي حق ندارد آن را بر ديگران تعميم دهد و هر کس چنين کند معاند است.

وي در مورد اين سخن خويش اول مقدمه‌اي را بيان مي‌کند که ترتيب چيدمان آيات قرآن نبوي نيست و اصلا آيه تطهير جايگاهش صحيح نمی‌باشد و بعد در ادامه مي‌گويد:

در خصوص ترتيب نزول سوره‌ها و آيات قرآن هيچ کس مدعي نيست که آنها به همان صورت که نازل شده مرتب گشته است مگر جاهل؛ ... نمي توان به طور قطع مدعي شد قرآني که امروزه در دسترس ما است تمام آيات آن طبق تنزيل چينش شده است. ... اين مقدمه را ارائه کردم تا مطلب بعدي روشن شود آيه انما يريد الله ليذهب عنکم الرجس اهل البيت و يطهرکم تطهيرا (اي اهل بيت، خدا مي‌خواهد پليدي را از شما دور کند و شما را چنان که بايد پاک دارد)که شما در مورد آن سوال کردي در واقع طبق نزول مرتب نشده است و اين مکان، مکان صحيح آن نيست. ضمنا پيامبر اين آيه را به خانه‌ي علي و فاطمه عليهم السلام تخصيص داده و حضرت، آيه را بر در خانه‌ي آنها قرائت مي‌کرده است لذا حال که پيامبر آن را تخصيص داده است دليلي بر تعميم آن وجود ندارد مگر از سر عناد و ستيزه‌جويي!

پاسخ هاي روشنگر بر بستر امواج، احمد الحسن، ج6، ص29.

احمد بصري: آيه تطهير مختص به اهل‌بيت نيست.

احمد بصري ضد كلمات سابق خويش سخن گفته و اين بار تناقض‌گويي وي در مورد آيه تطهير است که خود اعتراف کرده بود اين آيه فقط مختص به اهل بيت می‌باشد، احمد براي اينکه بتواند براي ادعاي خود در باب عصمت دليل بتراشد و فضائل حضرات معصومين به خصوص حضرت زهرا سلام الله عليها را براي خود مدعي شود باز هم به مانند هميشه به دروغ و تناقض‌گويي روی آورده است.

احمد بصري: ادعاهاي جديد احمد بصري در مورد آيه تطهير

او ادعا كرده است كه هر کس مي‌تواند شامل آيه تطهير باشد و حصر اين آيه براي حضرت زهرا سلام الله عليها از بين زنان صحيح نيست بلکه همسران پيامبر صلی الله عليه و آله و سلم هم شامل آيه مي‌شوند.

السؤال/ ۱۹۳: في آية التطهير لأهل البيت بالا هل أن أزواج النبي و يدخلن في الآية، أم آنهم فقط علي وفاطمة والحسن والحسين والأئمة والمهديين لا؟ جزاكم الله خير الجزاء

الجواب: بسم الله الرحمن الرحيم، والحمد لله رب العالمين.

باب الإخلاص لله سبحانه وتعالى مفتوح لكل إنسان ليكون ممن ويطعمون الطعام على به مسكينا ويتيما وأسير، و إما تطعمكم لوجه الله لا تريد منكم جزاء ولا شكورا، ويكون مع الذين ... سقاهم ربهم شرابا طهور، هذا الشراب الذي يطهر القلوب فيجعل الإنسان منا أهل البيت، فإذا سقي الإنسان من هذا الشراب الطهور طهر تطهيرا ... ليذهب عنكم الرجس ... ويطهركم تطهيرا!

فمنهن خديجة، ومنهن من ضرب لها مثلا امرأة نوح وامرأة أما أزواج النبي محمد و الوط (عليهما السلام).

السيد أحمد الحسن.

سوال/143: در آيه تطهير براي اهل بيت عليهم السلام آيا زنان پيامبر در اين آيه جايگاهي دارند يا فقط علي و فاطمه و حسن و حسين و ائمه مهديين عليهم السلام هستند؟ خداوند جزا خير به شما دهد.

جواب: دروازه اخلاص به سوي خدا سبحان براي هر انساني باز است تا از کساني باشد که «وَيُطْعِمُونَ الطَّعَامَ عَلَى حُبِّهِ مِسْكِينًا وَيَتِيمًا وَأَسِيرًا (8) إِنَّمَا نُطْعِمُكُمْ لِوَجْهِ اللَّهِ لَا نُرِيدُ مِنْكُمْ جَزَاءً وَلَا شُكُورًا» انسان:8-9

و همانطور جزء اين کساني باشيد که «وَسَقَاهُمْ رَبُّهُمْ شَرَابًا طَهُورًا» انسان21 اين شراب شرابي است که قلب‌ها را پاک کرده و انسان را از اهل‌بيت مي‌سازد. اگر انسان از اين شراب طاهر بخورد پاک و تطهير مي‌شود. «ليذهب عنکم الرجس ... و يطهرکم تطهيرا» اما زنان نبي محمد که خديجه عليها السلام از آنهاست.

و نيز از ميان آنها زناني هستند که در قرآن خداوند به زن نوح و لوط تشبيه کرده شدند.

جواب هاي روشن کننده، احمد الحسن، ج2، ص162.

احمد: پيامبر اعتقاد به عصمت صحابه و رفع رجس از آنان داشته است.

احمد بصري بعد از انکار حصر مقام تطهير، طبق عادت و سيره هميشگي و براي ادعاي داشتن مقامات حضرات معصومين مدعي مي‌شود که افراد ديگري هم داراي اين مقامات بوده‌اند تا راه را براي خود باز کند. وي در اين مسئله و در تناقض ديگر با سخنان اوليه خويش مدعي شده است که رفع رجس و اثبات عصمت نه تنها مختص به اهل کساء و ائمه نيست بلکه اين مقام براي عده‌اي از صحابه هم بوده و پيامبر به آن اعتقاد داشته است؛ چنانچه وي در اين مورد چنين مي گويد:

آري کساني که پيامبر، عصمت و طهارت از هر پليدي بر ايشان قائل بوده است، آل‌بيت او عليهم السلام مي‌باشند و برخي از اصحابش عليهم‌السلام که پس از رحلت آن حضرت بر حق ثابت ماندند.

پاسخ هاي روشنگر بر بستر امواج، احمد الحسن، ج3، ص165.

احمد: من مقام عصمت حضرت زهرا سلام الله عليها را دارم و هر کسي مي‌تواند به عصمت برسد.

همانگونه که مدعي شديم احمد بعد از اين مقدمه چيني مدعي مي‌شود که خود وي هم مصداق اين آيه بوده و همان مقامي را از اين آيه دارد که حضرات معصومين و حضرت زهرا سلام الله عليها دارا مي‌باشند.

وي در اين مورد چنين ادعا مي‌کند:

سوال 23: روح القدس که در قرآن آمده کيست و بر چه کسي نازل مي‌شود و ميان آن و حضرت فاطمه زهرا سلام الله عليها چه رابطه‌اي وجود دارد؟

روح القدس همان روح پاکي و عصمت است اگر بنده نيتش را براي خداوند خالص کند خداوند او را دوست مي‌دارد و او را به يک فرشته مي‌سپارد که او را به هر خيري وارد و از هر شري خارج مي‌کند و او را به طرف برترين خصوصيت‌هاي اخلاقي سوق مي‌دهد و روح القدس واسطه انتقال دانش به اين گونه افراد است و روح القدس يکي نيست مثلا روح القدسي که با حضرت عيسي انبياء است با روح القدسي که با محمد صلي الله عليه و آله و سلم و علي عليه السلام و فاطمه سلام الله عليها و ائمه عليهم السلام است فرق مي‌کند. اين همان روح القدسي اعظم است که فقط پيش محمد صلي الله عليه و آله و سلم به سر مي‌برد و اين روح بعد از وفات آن حضرت به امام علي عليه السلام و بعد به ائمه عليهم السلام و به دوازده مهدي انتقال مي‌يابد.

جواب هاي روشن کننده، احمد بصري، ج1، ص51.

پاسخ اتباع احمد بن اين تعارض و نقد پاسخ آن‌ها:

در قبال اين مطالب اتباع احمد بصري مدعي شده‌اند که اگر ما حصر آيه تطهير در مورد اهل کساء را قبول کنيم پس عصمت ديگر ائمه باطل است و آنها هم نمي‌توانند مصداق آيه باشند و ما با همان دليلي که ائمه را شامل آيه مي دانيم، احمد را نيز شامل آيه مي دانيم.

الف: اعتراف احمد به حصر آيه براي اهل کساء.

اولين نکته‌اي که ما در پاسخ به اتباع احمد مي‌گوييم اعتراف خود احمد بصري بر حصر آيه می‌باشد؛ همانگونه که از کتب احمد ثابت نموديم وي تصريح کرده بود اين آيه مختص به اهل کساء می‌باشد و تنها زن مصداق آيه تطهير، حضرت زهرا سلام الله عليها است و هيچ زن ديگري حتي همسران رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم هم مصداق اين آيه نمي‌باشند و اتباع احمد بصري بايد پاسخگوي اين تعارض و تناقض احمد بصري باشند و اين شبهه آنان تناقض‌گويي احمد بصري را حل نمي‌کند.

ب: طبق روایات مصداق آيه تطهير فقط 14 معصوم مي باشند.

طبق روايات، ساير ائمه اثني‌عشر که در آن عصر حيات دنيوي نداشته‌اند مصداق اين آيه هستند. ما از باب نمونه به دو روايت اشاره مي‌کنيم:

حديث اول، از اميرالمومنين عليه السلام: آيه تطهير فقط در مورد 14 نفر است!

در روايتي که مرحوم نعماني در کتاب الغيبه ذکر کرده‌اند اميرالمومنين عليه‌السلام در جريان جنگ صفين مقامات خويش را براي فرستادگان معاويه و ديگران بيان مي‌کنند و يکي از اين مقامات مسئله آيه تطهير می‌باشد، ايشان در ذيل اين آيه تصريح مي‌فرمايند که پيامبر صلی الله عليه و آله و سلم فرمودند: اين آيه در مورد ايشان و حضرت زهرا سلام الله عليها و ائمه اثني‌عشر نازل شده است و هيچ کس ديگر به جز اين افراد حتی زنان رسول الله صلي الله عليه و آله و سلم هم شامل اين آيه نمی‌شوند.

... ثم قال علي صلوات الله عليه لأبي الدرداء وأبي هريرة، ومن حوله: يا أيها الناس، أتعلمون أن الله تبارك وتعالى أنزل في كتابه: «إنما يريد الله ليذهب عنكم الرجس أهل البيت ويطهركم تطهيرا» فجمعني رسول الله (صلى الله عليه وآله) وفاطمة وحسنا وحسينا في كساء واحد، ثم قال: اللهم هؤلاء أحبتي وعترتي وثقلي وخاصتي وأهل بيتي فأذهب عنهم الرجس وطهرهم تطهيرا. فقالت أم سلمة: وأنا. فقال (صلى الله عليه وآله) لها: وأنت إلى خير، إنما أنزلت في، وفي أخي علي، وفي ابنتي فاطمة، وفي ابني الحسن والحسين، وفي تسعة من ولد الحسين خاصة، ليس فيها معنا أحد غيرنا. فقام جل الناس، فقالوا: نشهد أن أم سلمة حدثتنا بذلك، فسألنا رسول الله (صلى الله عليه وآله) فحدثنا كما حدثتنا أم سلمة ... .

مصنف بزرگوار از دو طريق سند و روايت را به جناب سليم بن قيس هلالي مي رساند و از ايشان نقل مي‌کند که در زماني که ما در معرکه صفين در رکاب و محضر اميرمومنان عليه السلام بوديم معاويه ابودرداء و ابوهريره را خواست و توسطشان نامه‌اي براي امام عليه السلام فرستاد، آن دو نفر نامه را به حضرت عليه السلام تسليم کردند. امام عليه السلام به ايشان فرمودند: نامه و پيام معاويه را به من ابلاغ شد، حالا گوش کنيد (توجه کنيد) و پيام مرا همانگونه که به شما ابلاغ مي‌کنم به معاويه ابلاغ کنيد. ... سپس امام خطاب به ابو‌ الدرداء و ابوهريره و کساني که در اطراف حضرت بودند، فرمود: اي مردم! آيا مي دانيد که خداوند تبارک و تعالي در کتابش نازل کرده است که: «خداوند فقط مي خواهد پليدي و گناه را از شما اهل بيت دور کند و کاملا شما را پاک سازد»، پس پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله و سلم من و فاطمه و حسن و حسين را در يک عبا جمع فرمود و عرضه داشت: خداوندا! ايشان دوست داشتني‌ترين‌هاي من، خاندان و گرانمايگان من، خاصان من و اهل بيت من هستند، پس (هر گونه) پليدي را از ايشان دور فرما و ايشان را پاک و پاکيزه بگردان. ام سلمه (که ماجرا در خانه او اتفاق افتاده است) عرضه داشت: آيا من هم شامل دعا مي شوم؟ پيامبر اکرم نه، به او فرمودند: تو عاقبت به خير هستي، اما اين آيه فقط در حق من و برادرم علي و دخترم فاطمه و فرزندانم حسن و حسين و نُه نفر از فرزندان حسين به نازل شده است و هيچ کس در اين امر همراه و همپايه ما نيست.

در اين هنگام عده بسيار زيادي از مردم برخاسته و گفتند: گواهي مي‌دهيم که ام سلمه اين ماجرا را براي ما بيان کرده بود و ما هم مسئله را از پيامبر اکرم صلی الله عليه و آله و سلم پرسيديم و حضرت همان گونه که ام سلمه گفته بود ماجرا را بيان فرمودند ... .

غيبت نعماني، ص 133، ش8.

حديث دوم، از امام حسين عليه السلام: آيه تطهير مخصوص پيامبر تا دوازده امام است!

مرحوم خزاز قمي در کتاب کفاية الاثر روايت ديگري از امام حسين عليه السلام ذکر مي‌کند که به همين مسئله اشاره می‌فرمايد:

حَدَّثَنَا عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ بْنِ مُحَمَّدٍ قَالَ حَدَّثَنَا هَارُونُ‏ بْنُ مُوسَى التَّلَّعُكْبَرِيُّ قَالَ حَدَّثَنَا عِيسَى بْنُ مُوسَى الْهَاشِمِيُّ بِسُرَّ مَنْ رَأَى قَالَ حَدَّثَنِي أَبِي عَنْ أَبِيهِ عَنْ آبَائِهِ عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ عَنْ أَبِيهِ عَلِيٍّ ع قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ صلي الله عليه و آله و سلم فِي بَيْتِ أُمِّ سَلَمَةَ وَ قَدْ نَزَلَتْ هَذِهِ الْآيَةُ «إِنَّما يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً» فَقَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلي الله عليه و آله و سلم يَا عَلِيُّ هَذِهِ الْآيَةُ نَزَلَتْ فِيكَ وَ فِي سِبْطَيَّ وَ الْأَئِمَّةِ مِنْ وُلْدِكَ فَقُلْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ وَ كَمِ الْأَئِمَّةُ بَعْدَكَ قَالَ أَنْتَ يَا عَلِيُّ ثُمَ‏ ابْنَاكَ‏ الْحَسَنُ وَ الْحُسَيْنُ وَ بَعْدَ الْحُسَيْنِ عَلِيٌّ ابْنُهُ وَ بَعْدَ عَلِيٍّ مُحَمَّدٌ ابْنُهُ وَ بَعْدَ مُحَمَّدٍ جَعْفَرٌ ابْنُهُ وَ بَعْدَ جَعْفَرٍ مُوسَى ابْنُهُ وَ بَعْدَ مُوسَى عَلِيٌّ ابْنُهُ وَ بَعْدَ عَلِيٍّ مُحَمَّدٌ ابْنُهُ وَ بَعْدَ مُحَمَّدٍ عَلِيٌّ ابْنُهُ وَ بَعْدَ عَلِيٍّ الْحَسَنُ ابْنُهُ وَ الْحُجَّةُ مِنْ وُلْدِ الْحَسَنِ هَكَذَا وَجَدْتُ أَسَامِيَهُمْ مَكْتُوبَةً عَلَى سَاقِ الْعَرْشِ فَسَأَلْتُ اللَّهَ تَعَالَى عَنْ ذَلِكَ فَقَالَ يَا مُحَمَّدُ هُمُ الْأَئِمَّةُ بَعْدَكَ مُطَهَّرُونَ مَعْصُومُونَ وَ أَعْدَاؤُهُمْ مَلْعُونُونَ.

امير مؤمنان علي عليه السلام فرمود: در خانه ام سلمه بر رسول خدا صلي الله عليه وآله وارد شدم که آيه «إِنَّما يُرِيدُ اللَّهُ لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَ يُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيراً» بر آن حضرت نازل شد. رسول خدا صلي الله عليه و آله فرمود: يا علي؛ اين آيه درباره تو، حسن و حسين، علي بن حسين، محمد بن علي، جعفر بن محمد، موسي بن جعفر، علي بن موسي، محمد بن علي، علي بن محمد، حسن بن علي و حجت قائم، نازل شده است. من به اين صورت نام‌هايشان را بر ساق عرش مشاهده نمودم و در اين باره از خداوند سوال نمودم، جواب آمد: اي محمد؛ اينها امامان بعد از تو هستند. همانا آنان انسانهايي پاک و معصوم­اند و دشمنانشان ملعون هستند.

كفاية الأثر في النص علي الأئمة الاثني عشر، الخزاز القمي الرازي، أبي القاسم علي بن محمد بن علي (متوفاي400هـ)، ص 156 الي 218، تحقيق: السيد عبد اللطيف الحسيني الكوه كمري الخوئي، ناشر: انتشارات ـ قم، 140هـ..

پس با توجه به اين روايات ثابت مي‌شود که شبهه اتباع احمد بصري باطل است و طبق روايات ديگر تنها و تنها ائمه اثناعشر شامل آيه تطهير مي‌شوند.

پ: تحدي ارائه يک روايت که به مهديين مصداق آيه تطهير هستند.

ما از روايت ثابت نموديم که ديگر ائمه اثني‌عشر هم مصداق آيه تطهير هستند و اکنون تحدي مي‌نماييم که اتباع احمد بصري يک روايت ارائه نمايند که رسول خدا صلي الله عليه وآله وسلم فرموده باشند افرادي به عنوان مهديين داخل در مصاديق آيه تطهير و هم رتبه حضرت زهرا سلام الله عليها و ديگر حضرات مي‌باشند، زيرا نه تنها ما چنين روايتي را نداريم بلکه طبق همين روايت ارائه شده، پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم تصريح فرمودند که به جز 14 معصوم هيچ کس ديگري شامل مصداق اين آيه نيست.

احمد بصري: انکار کننده روايات کافر است.

ما ثابت نموديم که طبق روايت پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم به جز چهارده معصوم کسی ديگر حتی همسران ايشان مصداق آيه تطهير نيستند و احمد بصری اين سخن حضرت را انکار و رد نمود و علاوه بر تناقضگويی ادعا كرد که حصر در آيه وجود ندارد و عده‌ای از همسران حضرت و خود وی جزء مصاديق اين آيه می‌باشند.

احمد بصري در حالي روايت پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم را انکار کرد که خود او و جريانش تصريح کرده‌اند که انکار کننده روايات و سخن معصوم کافر است، چنانچه ناظم العقيلي ليدر اصلي اين جريان چنين مي‌گويد:

ففي هذا الحديث يحکم الرسول بالکفر علي من انکر حديثا من احاديث آل محمد حتی ان کان مخالفا لعقله.

الوصية و الوصي، ناظم العقيلي، ص85.

هر کسي که حديثي از احاديث آل محمد را انکار کند به کفر محکوم مي‌كند حتی اگر مخالف عقلش باشد.

وصيت و وصي احمد الحسن، ناظم عقيلي، ص53.

بنابر موارد ذکر شده در اين مقاله بايد بگوييم که طبق مدرک و مستندات خود اين جريان، احمد بصري علاوه بر تعارض و تناقض‌گويي، سخنان پيامبر صلي الله عليه و آله و سلم و ائمه را نيز انکار نموده و طبق مباني خودش کافر و از دائره اسلام خارج گشته است؛ حال چگونه چنين شخصي با اين اوصاف می‌تواند داراي مقام امامت باشد؟

موفق باشيد.





Share
* نام:
* پست الکترونیکی:
* متن نظر :